Office 365: Microsoft Office Online

Zoals de naam het zelf al zegt, is Office 365 een versie van het populaire Office pakket van Microsoft dat nu al jaren goed werk aflevert voor zowel privé als zakelijk gebruik. Maar wat maakt Office 365 anders en waarom zou u kunnen gebruiken? Wat biedt het dat andere Office versies niet kunnen brengen?

Office 365 online

Office 365 is een online internetdienst die vergelijkbaar is met de Officeversies die Microsoft als softwarepakketten uitgebracht heeft. Deze internetdienst wordt gedeeltelijk als aangeboden als een online dienst en gedeeltelijk als apps voor pc, tablet en telefoon. Omdat Office 365 online aangeboden wordt, is het niet langer nodig om steeds fysiek updates te installeren. Microsoft zorgt er namelijk zelf voor dat de gebruikers altijd over de meest recent bijgewerkte versie beschikken.

Hoe werkt Office 365?

We kunnen ons levendig voorstellen dat u grote ogen trekt. Waar wordt dit pakket dan geïnstalleerd, wanneer u thuis de software niet kunt installeren? Wel, Microsoft heeft voor Office 365 een aantal servers gereserveerd van waaruit Office 365 aangeboden wordt, waardoor u zelf geen software meer hoeft te downloaden op uw computer en u zo minder schijfruimte gebruikt voor programma’s.

Office 365 Software

Office 365 biedt dezelfde mogelijkheden als de fysieke softwarepakketten van Office.

  • Email / Outlook: U kunt het via Microsoft Exchange Server gebruiken voor uw e-mail op te halen. Wie gewoon is om met Outlook te werken kan via Office 365 ook toegang krijgen tot Outlook. U kunt ook de Outlook Web App gebruiken.
  • Sharepoint: Met SharePoint kunt u een eigen intranet opzetten. Dit kan gebruikt worden voor de interne communicatie binnen bedrijven of voor de communicatie met zakelijke partners.
  • Office Professional Plus: Dit onderdeel geeft u toegang tot de abonnementversie van Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Word, Excel en PowerPoint hoeven we u zeker niet voor te stellen. OneNote is zoals de naam doet vermoeden een app die de gebruiker in staat stelt om digitaal nota’s te nemen. Deze notities kunt u overal gebruiken op vaste en mobiele apparaten. Zo kunt u waar dan ook makkelijker samenwerken met wie dan ook. Het mooie is dat u altijd alles bij de hand hebt.

Doelgroepen

Office 365 richt zich op verschillende doelgroepen. Gewoonlijk wordt een onderscheid gemaakt tussen privé en zakelijk gebruik. Bij Office 365 worden de doelgroepen verder gediversifieerd: thuisgebruik, MKB, grootzakelijk gebruik, overheid en onderwijs. Hierdoor biedt Office 365 de mogelijkheid om nog beter in te spelen op de behoeftes van diverse markten.Mail Office 365

Mail office 365 is het mail onderdeel van Office 365. Al wie een zakelijke Office 365 account heeft, kan inloggen in Mail Office 365.… Meer →


Office 365: Microsoft Office Online

Zoals de naam het zelf al zegt, is Office 365 een versie van het populaire Office pakket van Microsoft dat nu al jaren goed werk aflevert voor zowel p… Meer →


Outlook 365: Microsoft Outlook Online

De mail client die standaard aangeboden wordt met Outlook 365 is deze van de Microsoft webmailapplicatie outlook.com. Outlook 365 ziet er, zeker in te… Meer →